Първите дръвчета бяха засадени в двора на СУ "Св. св. Кирил и Методий". Снимки Лина Главинова

Първите дръвчета бяха засадени в двора на СУ "Св. св. Кирил и Методий". Снимки Лина Главинова

Информационен сайт "Черноморие" тази година ще отпразнува своя 10-ти рожден ден. Кръглата годишнина ще бъде отбелязана със серия от събития. Първото от тях е акцията за засаждане на десет широколистни дръвчета, осигурени от Регионална дирекция на горите в Бургас. Дръвчетата бяха засадени заедно с ученици от четири бургаски гимназии, с които екипът на "Черноморие" си партнира през годините. Това са СУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и ПГМЕЕ.

В акцията по залесяването се включиха ученици от IV "а и IV "б" клас на СУ "Св. св. Кирил и Методий". Децата с мерак се включиха в кампанията и поеха ангажимента всеки ден да поливат липите, за да се хванат.

В кампанията в СУ "Иван Вазов" се включиха ученици от VIII клас от иновативната паралелка на гимназията. Те се обучават за рехабилитатори. Паралелката е единствена за областта.

В двора на ПГЕЕ "Константин Фотинов" бяха засадени и дръвчетата, дарени на гимназията. В акцията активно участва директорът Коста Папазов и ученици от девети клас.

Перфектна бе и организацията при засаждането на липите в двора на ПГМЕЕ. В инициативата се включиха учениците от двете иновативни паралелки - IX клас от паралелката по "Механотроника" и VIII клас от "Компютърни мрежи". Учениците направиха график по класове кой кога ще полива дръвчетата.

Кулминацията на тържествата по случай 10-ия рожден ден на "Черноморие" ще бъде в края на юли.

Галерия