Елена и Григор бяха първите, които сключиха брак в Бургас навръх днешния 29-ти февруари. Снимки Лина Главинова

Елена и Григор бяха първите, които сключиха брак в Бургас навръх днешния 29-ти февруари. Снимки Лина Главинова

Четири двойки избраха да сключат брак навръх днешния 29-ти февруари в Бургас. Това е последният ден от месеца на високосната година, а младоженците ще отбелязват годишните си веднъж на всеки четири години.

Първата двойка, която каза "да" в Ритуалната зала на улица "Вардар" бяха Елена Вангелова и Григор Чорбаджиев. Двамата случайно избрали датата, за да сложат подписи под документа. Признават, че не са суеверни и не вярват на нумерологията. "От финансова гледна точка изборът ни е добър, ще празнуваме годишните си през четири години", с чувство за хумор призна пред "Черноморие" младоженецът.

Студентката Диляна Зяпкова, която е софиянка, избра да се врече на своята половинка Апостол Караганчев в неговия роден град Бургас навръх 29-ти февруари. Двамата на шега избрали датата за сключване на гражданския си брак. Когато обаче разбрали, че денят е преди Сирни заговезни и преди началото на Великденския пост, дори го приели с усмивка. Така ще могат да отпразнуват подобаващо този щастлив за тях ден. Двамата планират да сключат църковен брак на 10-ти май в храм "Света Богородица". "Така през четири години ще празнуваме по два пъти годишнината от сключването на брака ни", признават двамата.

Другите две двойки, които ще изрекат своето "да" са избрали да го направят в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" днес следобед. Едната двойка е от Велико Търново, другата - от Бургас.

Галерия