Фортисимо спечели тази година конкурса за песен Бургас и морето

Фортисимо спечели тази година конкурса за песен Бургас и морето

Четири бургасик хора ще изнесат съвместен концерт на 9-и декември, събота, от 18.00 часа в БСУ. Той е озаглавен "Гласове" и е посветен на Световния ден на хоровото изкуство.

В програмата ще участват - вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева, народен хор "Трепетлика" при ЦПЛР - Бургас с диригент Пепа Запрянова, хор "Родна песен" с диригент Левон Манукян и детски хор "Милка Стоева" при Младежки културен център - Бургас с диригент Светла Стоева.

Ще прозвучат творби и песни на Дм. Бортнянски, Н. Кедров, П. Льондев, Филип Кутев, Тончо Русев,  Любомир Пипков, Красимир Кюркчийски, Стефан Чапкънов и други.

Концертът се осъществява по идея на Асоциация балкански хоров форум - България, организиран от Младежки културен център с любезното съдействие на Бургаски свободен университет.

Входът е свободен.

Със съвместно решение на ООН и ЮНЕСКО, 11 декември е определен за "Световен ден на хоровото изкуство". Целта е да се подчертае изключително важната роля на организираното колективно пеене, като ефикасно средство за повишаване на духовния статус на хората по света и обединението им чрез средствата на певческото изкуство, в което понастоящем участват над 1 000 000 души.