Стефан Колев е в основата на изграждането на храма в Миролюбово

Стефан Колев е в основата на изграждането на храма в Миролюбово

Четири ярки събития, които обединиха хиляди хора и добавиха стойност към имиджа на града, спорта и икономиката на Бургас, влизат в отчета за свършената работа по време на първия мандат на общинския съветник от ГЕРБ в местния парламент на Стефан Колев.
Световният ни шампион подготвя още по-смели проекти, след като направи невъзможното – възможно и доведе в родния си град състезатели от шест континента на първото за Европа и България – Световно първенство по ушу за младежи.
През 2016-та грандиозното събитие, което насочи погледите на половин милиард души по света към Бургас и дори на самия Джет ли, даде старт на работа на Стефан Колев в първата година от участието му в местната власт.
"Домакинството на Бургас беше прецедент в историята на ушу, до сега домакини на такива събития са били столици на най-големите градове. Много от участниците за първи път посещаваха друга държава и континент. Така че освен всички ползи от икономически и спортен характер, има и емоционален ефект - Бургас ще остане в сърцето на тези млади хора от цял свят", каза Колев. За форума в Бургас пристигна вицепрезидентът на МОК и президент на Световната федерация по ушу - Ю Дзай Джин и дясната му ръка, Антъни Го, заедно с още 15 високопоставени гости, отговарящи за развитието на древния спорт в цял свят.
През 2017 г., по негова инициатива беше изграден първият православен храм в село Миролюбово. След 90 години чакане, близо 200 жители там имат църква. "Само документално този проект ми отне 3 години. Благодаря на президента на строителна фирма "Бургос строй" и общински съветник - Стефан Колев, че откликна на молбата ми, само ден по-късно строежът вече беше започнат", сподели кметският наместник Димитрина Минкова.  Млади и възрастни хора, сред които и чужденци се събраха за да чуят първият звън на камбаната, защото с днешна дата храмът е завършен.
През 2018 Бургас посрещна Третото световно първенство по тай чи. "Досега нито една федерация не е печелила две световни първенства, едно след друго и това се случи именно в Бургас. Трудно е да се бориш с елита, но оценката на Международната комисия беше толкова висока, след провеждането на Първенството за младежи през 2016, че това ни даде голяма преднина пред останалите кандидатури. Благодаря на силния екип, който стои до мен", сподели Стефан Колев.
По време на състезанието бургазлии имаха възможността да наблюдават най-добрите състезатели по ушу в света. Градът ни отново събра през есента огромен брой гости от близо 40 държави.
Като председател на тракийско дружество "Странджа", част от Съюза на тракийските дружества в България, Стефан Колев изпълни и друго обещание. През пролетта на 2019,  бургазлии станаха част от най-мащабната инициатива сред потомците на бежанци и преселници: "Завръщане към корените". Хиляди потомци на тракийски бежанци от цялата страна се събраха в Бургас, за да участват в десетата си Национална среща организирана от тракийско дружество "Странджа". Събитието премина през целия град чрез различни възстановки, внушително шествие, панихида, концерт и зрелищни събития, разказващи вълнуващата история на корените ни.
През 2019 г. Стефан Колев насочи усилия и към още един проект, изграждане на единствения по рода си мото паркинг в Бургас. Зоната, в която собствениците на мотори и двуколесни превозни средства ще могат свободно да паркират е на метри от любимото на рокерите място в града. Идеята за разкриването на подобно пространство е отново на общинския съветник Стефан Колев, който е част от мотообщността в Бургас.
В края на своя мандат като съветник в местния парламент и председател на МСС "Морско конче", Стефан Колев организира мото среща с водосвет за здраве и рок концерт в парк Росенец, която събра мотористи от цялата страна. Той е категоричен, че събитието ще стане традиционно.

Галерия