Областният управител Мария Нейкова поздрави Михаил Хаджиянев и членовете на РИК и им пожела успешна работа. Снимка Областна управа

Областният управител Мария Нейкова поздрави Михаил Хаджиянев и членовете на РИК и им пожела успешна работа. Снимка Областна управа

Номинираният от ГЕРБ адвокат Михаил Хаджиянев оглави Районната избирателна комисия в Бургас. На консултациите за състава на комисията партиите не стигнаха до съгласие за председателството и зам.-председателските места.

Очаквано партиите не се разбраха за състава на РИК - Бургас

Направените предложения бяха изпратени до ЦИК, която се произнесе за разпределението на ръководните места. Така Районна избирателна комисия - Бургас (РИК) встъпи в правомощия. Символично начало на първото заседание даде областният управител
Мария Нейкова. Тя спази традицията и връчи на председателя на изборната администрация Михаил Хаджиянев печатите, с които РИК ще работи в следващите месеци.

"За мен е важно в добра координация РИК, Областна администрация и останалите отговорни институции да проведем строен и прозрачен изборен процес. Вече познавам професионалните качества на екипа и съм уверена, че област Бургас и този път ще бъде за пример. Разчитам на безкомпромисно спазване на законодателството. Желая ви успех", каза Нейкова.

По отношение на административно-техническото обслужване областният управител гарантира пълна подкрепа от страна на Областна администрация Бургас съгласно нейните правомощия.

Работното помещение на РИК е в сградата на Областна администрация. Дежурствата на членовете на комисията са от 09.00 до 17.00 часа без почивен ден. Актуална информация за политическите субекти и гражданите ще бъде публикувана ежедневно на интернет страницата на комисията www.rik02.cik.bg, тел: 056 894172.

РИК се сформира, за да организира провеждането на извънредните избори за Народно събрание.