Цветан Цветанов изнесе и лекция пред 250 участници в семинара на ГЕРБ в Поморие. Снимки Пресцентър ГЕРБ

Цветан Цветанов изнесе и лекция пред 250 участници в семинара на ГЕРБ в Поморие. Снимки Пресцентър ГЕРБ

Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България. Това заяви в Поморие председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. В морския град той участва в областния семинар на ГЕРБ-Бургас "Отворено управление, коалиция и стабилност".
"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили – това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.
"Искам да благодаря на бургаските колеги, на местните кметове, на депутатите. На срещи като днешната трябва да си говорим за реалните политики, които можем да реализираме за предстоящите местни и европейски избори. Също така трябва да се подготвим да противодействаме на фалшивите новини, манипулациите и спекулациите на политическите ни опоненти", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Той коментира, че именно при управлението на ГЕРБ морските общини в област Бургас са изживели разцвета си.
По думите му европейската солидарност е ключова за развитието на българските общини. "Една от нашите основни цели е да я запазим и за Новия програмен период, който започва през 2020 г. През изминалия програмен период отделените средства, за които можеха да кандидатстват българските общини, бяха над 7 млрд. лева. Това е сериозен ресурс който не може да дойде от данъци и държавата", уточни Цветанов.

В рамките на форума Цветанов изнесе лекция на тема: "Политическата ситуация в страната. Предизвикателства пред партията във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент и местни избори. Българското председателство на съвета на ЕС". Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че нашата роля е да противодействаме на тези манипулации и кампании с фалшиви новини като бъдем посланиците, които казват истината на хората.
"Новите предизвикателства пред ГЕРБ са как да затвърдим подкрепата, която получавахме досега, и как да привлечем младите. 10 години в законодателната и изпълнителната власт и 12 години в местна не е малко време. Хората приемат за даденост направеното от нас през цялото това време. Младите, които сега са на 24-25 г. и които ние се стараем да привлечем към нас, не помнят какво е било преди 12 години", отбеляза Цветанов и допълни, че тогава ГЕРБ е трябвало да се доказва, а успехът да се спечелят изборите е бил изключително труден.
Той подчерта ролята на Димитър Николов и колко по-различно е изглеждал Бургас преди неговото управление. Цветан Цветанов обсъди с присъстващите и актуалните политически теми, като не пропусна да изтъкне успехите на правителството през последните месеци.
На свой ред кметът на Бургас Димитър Николов подчерта колко е важна ролята на ГЕРБ за развитието на региона.
В семинара вземат участие още вицепремиерът и член на ИК на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, както и острието на партията в парламента - Тома Биков, който е родом от Бургас.

Галерия