Д-р Людмила Емилова лекува пациентите си с гладолечение и ги връща към пълноценен живот. Снимки Авторът

Д-р Людмила Емилова лекува пациентите си с гладолечение и ги връща към пълноценен живот. Снимки Авторът

Д-р Людмила Емилова мотивира болни да тръгнат по пътя на гладолечението чрез вдъхновяващи истории на нейни излекувани пациенти. Такава е историята и на бургазлийката Керанка Костова, която преди 17 години прекрачва прага на клиниката на д-р Емилова с диагноза "Множествена склероза" и без надежда за излекуване. "Когато Керанка дойде тя едва се подпираше на стената, имаше парализа на лявата част на тялото, а мъжът й я подпираше отдясно", сподели д-р Емилова пред дошлите на премиерата на филма "Керанка, глад за живот" в бургаския гранд хотел и СПА "Приморец". Днес, 17 години по-късно, бургазлийката води пълноценен начин на живот и учи хореография, нещо, за което дори не си е мечтала, след като чува диагнозата и думите на лекарите, че я очаква инвалидна количка.

"Прочетох книгата на Лидия Ковачева и така реших да потърся д-р Емилова. Оттогава не спирам да мечтая и непрекъснато предизвиквам себе си. Може да се помогне на много хора, но човек трябва да вярва", сподели Керанка Костова - героинята във филма.

Едно от важните условия за успех е подкрепата на близките на пациента. "Мъжът на Керанка беше непрекъснато до нея и тя успя. Ако всички болни получат подкрепа от семействата си, те ще преодолеят болестта. Това се отнася за всички болести", категорична е д-р Емилова. Тя се оказва последна надежда за мнозина, които са преминали през всички етапи на лечение с традиционната медицина, но нямат подобрение на здравословното им състояние. "Плача тогава, когато дойде пациент, за когото е късно и не мога да му помогна. Затова не чакайте последния момент, елате, когато усетите първите симптоми", призова д-р Емилова.

За бургаската премиера на "Керанка - глад за живот" залата на "Приморец" беше изпълнена с хора - пациенти на д-р Емилова, запознати с нейния метод на лечение, както и такива, които все още се лутат и търсят решение на здравословните си проблеми. Да я поздравят бяха дошли и кметът на Средец Иван Жабов и съпругата му Христина Жабова. И двамата са се докоснали до метода на лечение на д-р Емилова, усетили са плодотворното му въздействие и са променили хранителните си навици.

Галерия