Малкият Стефан мечтае отново да рита топка

Малкият Стефан мечтае отново да рита топка

Той се казва Стефан и е едва на 7 години, а вече е изправен пред най-голямото изпитание в живота си - да проходи отново. След катастрофа на 1-ви ноември 2022 г., той получи тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Семейството на детето е направило консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. Според тях на този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Такива могат да бъдат направени в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефан, които биха дали резултат.

Семейството му все още чака оферти от Германия и Израел. Офертата от клиника в Словакия за една сесия (12 дни) е на стойност 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.

Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения, които са на стойност 1300 лева. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лева.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, на стойност между 2 000 и 4 000 лева.

Стефан е изключително добро, умно и много смело момче. Въпреки сложната и тежка ситуация, в която се намира Стефчо, той не спира да се усмихва и да мечтае. Мечтите са му колкото "малки", толкова и "големи". Той мечтае да рита топка, да гони топчета по земята, да помага на дядо си в градината, да играе на криеница и да се катери, както преди. Мечтае да стане пожарникар, за да помага на хора в беда. Понася всичко много достойно, много мъжки и много мъдро. Той е един голям герой, който може да бъде учител на нас възрастните и заслужава всичките му мечти да се сбъднат!

Всеки, който иска да помогне на семейството на Стефан може да го направи като дари средства по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова