Дъждът заваля като по учебник. Снимки Лина Главинова

Дъждът заваля като по учебник. Снимки Лина Главинова

Дъжд при 30 градусови температури и слънце се изля днес следобед на площада пред бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". Природното явление бе инсценирано на снимачната площадка на филма "Петя на моята Петя". За да "завали" дъжд бе използвана специална система, която бе монтирана от двете страни на входа на училището. Докато дъждът се изливаше над главите на героите, сред които и Петя, снимачният екип работеше, скрит под огромни чадъри, за да бъде предпазена камерата суха.

В сцените днес важно място заема и героя на актьора Моню Монев. Бургазлията е едно от популярните лица от малкия екран, които играят във филма.

Тази седмица приключват снимките в гимназията, която бе избрана за едно от ключовите места, където се развива действието във филма. С това се слага край и на снимачния процес в Бургас. Остава да бъдат направени подводните кадри. С тях започнаха снимките в средата на юни. Морето обаче не беше благосклонно към екипа и се налага те да бъдат направени в басейн. За целта бе отпусната и допълнителна сума от бюджета на Община Бургас - 40 000 лева. Общинският съвет гласува на сесията в края на миналия месец предоставянето на сумата.

Процудент на филма "Петя на моята Петя" е бургазлията Николай Урумов. Проектът е финансиран с 400 000 лева от Националния филмов център и със 125 000 лева от Община Бургас. 

Галерия