Залесяването е в навечерието на 8 март

Залесяването е в навечерието на 8 март

Дамите от структурата на ГЕРБ в Бургас осъществиха поредната си инициатива, този път с екологична насоченост. "Майки ГЕРБ" и "ЖЕНИ ГЕРБ" обединиха усилията си и дадоха старт на "Алея на майките". Те засадиха близо 20 фиданки от вида "Ясен" в Приморски парк, между ЦУРК и тенис кортовете – предпочитано място за отдих и разходка от жители и гости на града. Жените от двете организации бяха дошли с децата си, за да дадат личен пример в опазването на околната среда. 
"Не сме първите с тази идея, силно се надявам, че няма да сме и последните. Със символичното залесяване даваме пример на бъдещите поколения и искаме да мотивираме съгражданите си. Не е клише максимата, че всеки трябва да засади дърво поне веднъж в живота си. Ние даваме своя принос с малка стъпка, но сме отворени и за всички, които  биха искали да се присъединят към нашата кауза. Нека заедно създадем зелено бъдеще за децата ни", споделиха дамите от ГЕРБ. 
Инициативата им е и в подкрепа на кампанията на община Бургас "Засади дърво", която вече обхваща различни локации в града.

Галерия