Операта Кармен ще бъде представена на 11-ти декември. Снимки Русален Михайлов

Операта Кармен ще бъде представена на 11-ти декември. Снимки Русален Михайлов

Даниела Дякова изпълнява ролята на Кармен в едноименното музикално произведение, която ще бъде представена на 11-ти декември от 19.00 часа в Държавна опера - Бургас.

Операта "Кармен" се е превърналав емблематична – не само заради красивата музика на Жорж Бизе, характерна с изящна мелодична линия, и музикалните мотиви, които са придобили самостоятелна популярност, а и заради историята, която продължава да вълнува и да предизвиква разнопосочни чувства.

В ролята на знаменитата страстна циганка Кармен, която е обект на силни и неконтролируеми чувства, безумна ревност, водеща до фатална развръзка, ще бъде ексклузивното мецосопрано Даниела Дякова. На сцената ще й партнира тенорът Даниел Дамянов, който ще влезе в ролята на Дон Хосе - разкъсван от вътрешни противоречия. Баритонът Валери Турманов ще бъде матадорът Ескамилио, който грабва сърцето на Кармен и предизвиква неуправляемата ревност на Дон Хосе, довела до трагичен край. Сопранът Нона Кръстникова ще се превъплъти в образа на Микаела, басът Делян Славов ще бъде Цубига, баритонът Бранимир Недков - Данкайро, тенорът Яни Николов ще влезе в ролята на Ремендадо, басът Костадин Мечков - Моралес,като Фраскита на сцената ще се представи сопраното Стефка Христозова, Лина Пеева ще бъде Мерцедес.

Режисьор на постановката е Дарина Главанакова-Бакърджиева, художник - Мария Трендафилова, диригент на хора - Невена Михайлова, диригент на детския хор "Милка Стоева", който също участва в мащабния спектакъл, е Светла Стоева, хореографията е на Недко Георгиев, концертмайстор - Йордан Ковачев, помощник-режисьор - Лина Пеева.

В сряда вечерта зад диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров. В спектакъла ще вземат участие оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера - Бургас.

Галерия