Украсата радва децата и създава празнично настроение

Украсата радва децата и създава празнично настроение

Членовете на дискусионния клуб към ГЕРБ - Бургас дариха коледна украса за Дневен център за работа с деца на улицата (ДЦРДУ). Те са избрали именно центъра, за да обърнат вниманието на обществото към социалната интеграция на младите хора в риск.

"Нека коледният дух стигне до всеки и той да ни направи по-добри и поне малко по-щастливи. Оценяваме, че работата с деца в риск е изключително трудна. Това са децата, които най-малко познават радостта от Коледа. Важно е да не чакаме празника, за да си спомни за тях, а да им помагаме през цялата година", сподели председателят на клуба Ренета Тонич.

Броени дни след като получиха декорацията и украсиха залите, от общинския дневен център благодариха на инициаторите за дарението.

ДЦРДУ Бургас е с капацитет за обслужване на 15 деца в риск. Дейността му е свързана най-вече с посрещане на базисни нужди, профилактика и медицински услуги, индивидуална социална работа и работа на терен, социално и психологическо консултиране на детето, социална работа със семейството, пълноценно прекарване на свободното време, образователни и ограмотяващи занимания, мотивация и посредничество за включване в образователната система, развиване на творческите способности на децата.