Бургаските депутати от ГЕРБ предоставиха вещите, купени с пари от благотворителната инициатива

Бургаските депутати от ГЕРБ предоставиха вещите, купени с пари от благотворителната инициатива

Децата и учениците от пострадалите при наводнението от края на октомври населени места в общините Бургас и Камено получиха подаръци, закупени със средства от благоворителната инициатива на ГЕРБ. 23 000 лева бяха събрани на концерта и базара, организиран от сдружение "Алианс за нашите деца", "Майки ГЕРБ" и областната структура на "Жени ГЕРБ" - Бургас. Приоритетно бяха подпомогнати деца от пострадалите семейства. Според нуждите им те получиха таблети, легла, бюра, учебници и дрехи. В селата Братово, Равнец и Тръстиково бяха изградени детски площадки с парзалки, катерушки и люлки.

В предаването на даренията участваха депутатите от ГЕРБ - Бургас Ивелина Василева, Галя Василева и Димитър Бойчев, както и общински съветници от Бургас и Камено, тъй като голяма част от събраната сума бе от техни лични средства.

Преди месец пострадалите семейства получиха нови електро уреди на стойност повече от 100 000 лева, отпуснати от партийната субсидия на ГЕРБ. От структура на партията в Бургас организираха серия от благотворителни акции за пострадалите. Ден след бедствието бяха събрани и извозени топли дрехи, одеяла и вещи от първа необходимост, доброволци помогнаха в чистенето на наводнените домове, а по-късно бяха изпратени кубици със сухи дърва за огрев и 150 матраци.

На заседание на Министерски съвет по-рано днес стана ясно, че правителството ще отпусне допълнителни 1,4 млн. лева на общините Бургас и Камено за преодоляване на последиците от наводнението на 25 октомври.

Средствата ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на България за 2017 година. Община Бургас ще получи 800 000 лева, а Камено 600 000 лева. Средствата са предназначени за частично разплащане на извършените дейности по възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти, разчистване на пътна мрежа, речни легла и дерета от наноси.

Галерия