Университетът организира Ден на отворените врата за кандидат-студенти. Снимка Архив Черноморие-бг

Университетът организира Ден на отворените врата за кандидат-студенти. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" организира Ден на отворените врата. Това е най-голямото висше учебно заведение в Югоизточна България и един от малкото български университети с толкова много професионални направления – цели 18.

Денят на отворените врата е на 16-ти април 2022 г., събота,  от 10.00 до 15.00 часа. Всички кандидат-студенти ще могат да посетят неговите корпуси и да се уверят, че ако решат да се обучават тук, правят един отличен житейски избор.

Тези, които се интересуват от химически и технически науки, както и от компютърни технологии, ще бъдат посрещани в Неорганичен и Органичен корпус на университета на булевард "Яким Якимов" №1.

Желаещите да се запознаят с обучението в областта на педагогическите, хуманитарните и стопанските науки могат да заповядат в сградата на Факултета по обществени науки в комплес "П.Р. Славейков" (до НБУ "Михаил Лъкатник").

Тези, които се интересуват от туризма могат да посетят Колежа по туризъм в парк "Езеро".

Направления "Здравни грижи" и "Обществено здраве", както и най-новото попълнение в академичното семейство - направление "Медицина", ще ви позволят да надникнете в Медицинския корпус на университета на булевард "Яким Якимов" №1.

Гостите ще бъдат сърдечно посрещнати и ще могат да разгледат учебните зали, лабораториите и кабинетите за практически занятия, ще им бъдат направени демонстрации и ще бъде отговорено на всички техни въпроси.