Идеята са регистрите предстои да бъде обсъдена с администрацията. Снимка Черноморие-бг

Идеята са регистрите предстои да бъде обсъдена с администрацията. Снимка Черноморие-бг

Създаването на три регистъра за по-прозрачно управление в Бургас. Това предлагат общинските съветници от партия "Движение България на гражданите". Идеята бе представена от съветникът Стоян Грозев на брифинг с участието и на колегите му - Живко Табаков, Манол Тодоров и Костадин Андонов.

"В първия регистър трябва да бъдат включени некоректните фирми, които са спечелили вече обществени поръчки, но не са ги изпълнили коректно и в срок или са използвали некачествени материали", уточни Стоян Грозев. Вторият регистър ще включва всички фирми, които са спечелили обществени поръчки, обявени от Общината, а третият - общинските имоти - тяхното състояние, предназначение и т.н.

"Пред вас представяме идеята за регистрите. Все още не сме я обсъждали с администрацията", отговори на въпрос на "Черноморие" Живко Табаков. Според него, тези регистри ще бъдат стъпка в програзността на управлението на общината. Табаков обърна внимание и на факта, че подобни регистри ще потушат напрежението, което с години се е събирало в бизнеса, а именно, че обществените поръчки се печелят от определени кръгове от фирми.

По време на брифинга съветниците отчетоха и свършеното от тях по време на осемте месеца откакто са в местния парламент.

Съветници от ДБГ искат отпадане на Зелената зона в Бургас