Дали сме кредит на доверие, каза общинският лидер на ДБГ Живко Табаков (вляво). Снимки Лина Главинова

Дали сме кредит на доверие, каза общинският лидер на ДБГ Живко Табаков (вляво). Снимки Лина Главинова

Четиримата общински съветници от партия "Движение България на гражданите" ще подкрепят докладната записка с проекта за бюджет на Община Бургас за 2020 година. Той ще бъде разглеждан и гласуван на предстоящата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 28-ми януари. "Средствата са недостатъчни за социалните групи. Но проекто бюджетът в 95% от частта си отразява нашите искания и ние ще го подкрепим", заяви общинският председател на ДБГ Живко Табаков.

Той обаче подчерта, че с колегите си ще очакват подкрепа за своите докладни записки, които са по актуални и чувствителни за бургазлии теми. Живко Табаков каза още, че промяната в структурата на общинската администрация и назначаване не ресорен заместник-кмет, който да отговаря за туризма са техни изисквания, които са коментирани на срещи с Община Бургас. По предложение на съветниците от ДБГ ще бъде стартирана и инициатива, подкрепяща дейността на пенсионерите.

"Дали сме кредит на доверие. Получихме подкрепа от хора, които са поискали промяна, но и от хора, които са интелегентни и са поискали политики, които да бъдат изпленение и очакваме те да бъдат реализирани", допълни Табаков.

Галерия