Детски смях изпълни двора на училището на откриването на учебната година

Детски смях изпълни двора на училището на откриването на учебната година

Деца и родители изпълниха двора на централното бургаско СУ "Иван Вазов" на днешния 15-ти септември. Много детски смях и глъчка съпроводиха откриването на учебната 2021-2022 година. Тържеството събра децата от подготвителните групи, от първи клас, пети и осми клас, съгласно изискванията за спазване на противоепидемичните мерки. 

Празникът започна с издигане на националното знаме под звуците на химна. След това приветствие към ученици, учители, родители и гости отправи директорът на гимназията Виктор Григоров. Той посрещна с "Добре дошли" най-малките ученици на гимназията и осмокласниците, които са избрали да се обучават в училището по специалността "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". За новата учебна година бяха приети ученици в две паралелки на специалността. "От тази академична година ще обучаваме студенти по магистърската специалност "Балнео, спа и уелнес мениджмънт". И ви очакваме, когато завършите училище при нас в университета", каза в приветствието си към учениците проф. д-р Христо Бозов - декан на Факултета по обществено здраве в университет "Проф. д-р Асен Златаров". СУ "Иван Вазов" и университетът имат подписано споразумение, съгласно което преподаватели от ВУЗ-а изнасят лекции по специалните паралелки на учениците от специалността "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Новината, която проф. Бозов обяви на откриването на учебната година бе посрещната с аплодисменти от учениците.

Празничната програма за откриване на учебната година продължи с изпълнения на деца от училището. А първи под арката и под звуците на училищния звънец минаха най-малките - първокласниците и децата от предучилищните групи.

Галерия