Кметът на Царево поздрави участниците. Снимки Пресцентър Община Царево

Кметът на Царево поздрави участниците. Снимки Пресцентър Община Царево

Деца от три морски общини празнуваха заедно 1-и юни. Идеята бе на Община Царево, която събра на градския стадион в града деца от четири училища - СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Царево, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Ахтопол, СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Приморско и СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Созопол. Всяко училище представи по два отбора в две категории – пъри/втори клас и трети/четвърти клас. 
Преди началото на състезанието, което се оказа изключително предизвикателство за всички отбори, кметът на община Царево Георги Лапчев поздрави всички присъстващи на събититието. "Този празник е специален, не единствено защото празнуват нашите деца, които са нашето бъдеще, а защото във всеки един от нас има по едно дете, което никога не пораства, за да ни показва радостта от живота! Честит Международен ден на детето!", каза в обръщението си кметът на Царево.
Изненадите в празничната програма бяха много и за всички присъстващи - томбола, батут, творческа работилница. Събитието се оказа и доста вкусно с много сладолед и лакомства! 
Участващите ученици в състезанието вложиха всичките си сили и усърдност, и за всички то приключи успешно. Като в класирането при по големите отборът от Царево беше отличен със злато, след него на второ място със сребърен медал се нареди отборът от Приморско, трето място за Созопол и четвърти по бързина и сръчност се оказаха децата от Ахтопол. При малките състезатели от първи и втори клас като първенци се отличиха малчуганите от Созопол, на второ място - децата от Ахтопол, на трето - от Приморско и на четвърто - от Царево. 
Всички участници бяха лично наградени от кмета на Община Царево. 
Празничната програма приключи с танци, водени от талантливите танцьори от танцов и спортен клуб "Sunshines".

Галерия