Прожекцията е на 12-ти октомври и е с вход свободен

Прожекцията е на 12-ти октомври и е с вход свободен

Деца във Варна ще гледат благотворително филма "Без дом". Френският филм е по мотиви от едноименния роман на Ектор Мало и ще бъде показан на 12-ти октомври от 11.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна. Прожекцията е по инициативата "Изкуството днес - за възможностите утре" на фондация "Св. св. Константин и Елена". Входът е свободен.

Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, отвлечен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – мистериозен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е принуден да пее, за да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и малката маймунка Джоли-Кори, дългото пътуване на Реми през Франция, съпроводено с множество срещи и приятелства, го води до разкриването на тайната на неговия произход.

Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ "Изгрев", ЦНСТ "Другарче" и ЦСОП "Св. св. Кирил и Методий" в село Кривня – институции, които фондация "Св. св. Константин и Елена" от години подпомага с инициативи и проекти за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специални гости на прожекцията.