Празникът започва в 10.00 часа на 1-ви юли. Снимка Община Бургас

Празникът започва в 10.00 часа на 1-ви юли. Снимка Община Бургас

Децата на Бургас ще рисуват върху грамофони плочи. На 1-ви юли край емблематичната за Бургас скулптура на Грамофона на Руси Стоянов, който се намира на пешеходната улица "Алеко Богориди", ще се проведе "Петъчен Грамоfon". От 10.00 до 12.00 часа там най-малките ще творят в рамките на Ателие за рисуване на грамофонни плочи с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

На сцената свои стихове ще прочетат децата от Литературно студио "Митични птици" с ръководител Роза Боянова и ученици от ОУ "Св. княз Борис I", участници в лятната библиотечна работилница на народно читалище "Любен Каравелов 1940".

В 10.30 часа на сцена "Грамофона" ще застанат и малките изпълнители от вокална формация "Морски песъчинки" на обичаната от бургазлии Милена Добрева. Те ще поздравят участниците и гостите на събитието с малък концерт.

Нарисуваните грамофонни плочи ще бъдат експонирани в импровизирана изложба.

Организатор на шестото издание на "Петъчен Грамоfon" е НЧ "Любен Каравелов 1940" - Бургас. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас.