Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков (вляво) връчи огърлицата на кмета на Приморско Димитър Германов

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков (вляво) връчи огърлицата на кмета на Приморско Димитър Германов

Новоизбраните общински съветници и кметовете на община Приморско - Димитър Германов, на Китен - Николай Марков, на селата -  Ново Паничарево - Яна Жекова, на Веселие - Стойчо Карабинов и на Ясна поляна - Георги Георгиев положиха клетва пред областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков на тържествена сесия, което се проведе днес.

"През следващите четири години Вие сте хората, които от името на жителите на Приморско ще трябва да вземат важните за общината решения. Решения, които да съхранят даденостите за поколения и да надградят стремежа към европейски облик. В името на градивната работа Ви призовавам, в контраст на обичайния политически живот, все по-често изпълнен с безсмислено противопоставяне, да заложите на чуваемост и консенсус. Нека Общинския съвет в Приморско бъде трибуна за обсъждане на много и различни идеи в търсене на най-добрите решения за общината. желая Ви успех", каза в привествието си областният управител Вълчо Чолаков.

След кметовете, клетва положиха и съветниците. В общинския съвет на Приморско първа политическа сила е ГЕРБ с 7 съветника, по 2-ма имат "ВМРО - Българско национално движение" и "МИР" и по 1 - БСП и СДС. Местният парламент има 13 мандата. Ето и имената на избраните съветници - ГЕРБ - Борислав Киров, Дамян Петков, Златина Тюлиева, Костадин Милев, Манол Тодоров, Павел Павлов и Милен Атанасов, който влиза на мястото на водача на листата - Димитър Германов, избран за трети мандат. Съветниците на "ВМРО - Българско национално движение" са - Ваня Стоева - Андонова и Георги Зафиров, на "МИР - Златина Величкова и Стоян Василев, на СДС - Захарина Неделчева и на БСП - Пенко Калудов.

Галерия