Димитрина Тенева (вляво) си партнира с Антоанета Кръстникова (вдясно) в спектакъла. Снимки ДТ Адриана Будевска

Димитрина Тенева (вляво) си партнира с Антоанета Кръстникова (вдясно) в спектакъла. Снимки ДТ Адриана Будевска

Димитрина Тенева е номинирана за тазгодишните награди на Сатиричния театър "Алеко Константинов" - "Златен Кукерикон". Номинацията е за ролята й в спектакъла "Животът е вкусен" от Дейвид Линдзи - Абер, постановка на режисьора и директор на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Борислав Чакринов. Бургаската актриса ще си оспорва приза в компанията на другите две претендентки в категорията "Женска роля" - Анна Петрова за ролята й в постановката "Лъжата" от Иван Митев по Михаил Леонтиев, режисьор Гълъб Бочуков, Театрално-музикален център – Кърджали и Петя Венелинова за ролята й в постановката "Суматоха" от Йордан Радичков, режисьор Николай Урумов, драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе.

"Изненадана бях, когато научих за номинацията. Обади ми се колегата Валери Еличов, за да им каже. Помислих, че нещо не е разбрал", сподели пред "Черноморие" Димитрина Тенева. Тя признава, че е учудена, че е номинирана с комедийна роля, защото в творческия си път е изиграла много силни трагични образи. "Преди години Велко Кънев ме покани да играем във "Вик за любов" му казах, че не мога да играя комедийна роля. Той обаче ми каза: "Можеш, всички можеш". И така стана", разказва бургазлийката.

Тя стъпва за първи път на сцената на Сатиричния театър, докато е още студентка в класа на проф. Методи Андонов. "Той ни повика да играем в "Кавказкият тебеширен кръг" от Бертолт Брехт, а негов асистент тогава беше Нейчо Попов (бургаският актьор бе съпруг на Стоянка Мутафова б.а.). Тогава да първи път се качих на сцената на Сатирата, а сега ме номинират за тяхната награда", сподели Димитрина Тенева.

"Животът е вкусен" от Дейвид Линдзи - Абер имаше своята премиера в края на миналата година. Спектакълът се радва на невероятен зрителски интерес. В постановката Димитрина Тенева си партнира с Антоанета Кръстникова, с която ги свързва дългогодишно професионално и лично приятелство.

Миналата година директорът на театъра Борислав Чакринов спечели "Златен Кукерикон" за постановката си "Умопомрачение" от Сам Бобрик, копродукция на драматичен театър "Адриана Будевска" и театрална къща "VIVA ARTE".

Галерия