Стефан Данаилов ще остане завинаги в сърцата на поколения българи. Снимка Архив Черноморие-бг

Стефан Данаилов ще остане завинаги в сърцата на поколения българи. Снимка Архив Черноморие-бг

Стефан Данаилов беше най-добрият човек. Ще го запомня с човещината му и с голямото му сърце, това сподели пред "Черноморие" актрисата Димитрина Тенева. Ако днес беше жив, Ламбо, както го наричаха всички щеше да навърши 80 години от рождението сиа. Годишнината ще бъде отбелязана подобаващо на много места в страната, сред които и Бургас.

По предложение на съветниците от "БСП за България" в морския град ще бъдат показани два филма с участието на Стефан Данаилов. Първата прожекция бе снощи, втората е днес от 18.00 часа в културен център "Морско казино". Тя е на филма "Княз Борис Първи" (1985 г.). 

"Беше невероятен актьор. Той е емблема за българския театър и кино и друг такъв няма да се роди", допълни Димитрина Тенева.

"Аз не съм човекът, който трябва да говори за Ламбо. Работата говори, с пиесата която постави, в която игра за последно. С него се познаваме още от Народния театър. Игра в "Чичовци", моя постановка. Разбира се, че сме общували много пъти през годините и когато беше министър на културата. Доста пъти е идвал в Бургас и сме се виждали", сподели директорът на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Борислав Чакринов.

"Много пъти съм се срещал със Стефан Данаилов. Той е бил водещ на мои концерти. Беше изключителен човек, брилянтен артист. За него мога да кажа: "Шапки долу", каза и композиторът Стефан Диомов.