Въпреки рекламата, Smokie не стигнаха до Бургас

Въпреки рекламата, Smokie не стигнаха до Бургас

Глоба в размер до 30 000 лева ще отнесе организаторът на несъстоялия се концерт на "Smokie" в Бургас. Това е фирмата "Ливлов" ООД. Заповедта на Комисията за защита на потребителите е за нелоялна практика от страна на "Ливлов" ООД, която организира концерта на групата, съобщиха от КЗП. Концертът трябваше да се състои на 9-и февруари в Държавна опера - Бургас. Броени дни преди датата от фирмата обявиха, че той се отменя, но меломаните, закупили билети могат да отидат на концерта във Варна. Тези, които не го направиха се опитаха да върнат билетите на касата на Операта и да си получат парите обратно. До този момент това не се е случило.

По случая бе сезирана и Комисията за защита на потребителите. Тя издаде заповед за нелоялна практика на фирма "Ливлов" ООД и глоба от 30 000 лева.

Проверката на КЗП установи, че в договора между организатора "Ливлов" ООД и фирмата за продажба на билети "Тикет Про България" ЕООД е записано, че отговорността за връщането на парите в подобни случаи е на организатора.

В своя декларация изпратено до КЗП управителят на "Ливлов" ООД твърди, че не е получил пари от "Тикет Про България" за издадените билети и в момента е в невъзможност да изпрати парите за тях.

Усилията на институциите са насочени в посока съдействие за възстановяване на парите на потребителите, които не са посетили концерта във Варна. Поради съмнение за измама от страна на двете дружества, Комисията е изпратила жалбите на засегнатите граждани до полицията, допълниха от пресцентъра на КЗП.