За щастие сега нямаме кораби в открито море, каза областният управител Стойко Танков. Снимка Черноморие-бг

За щастие сега нямаме кораби в открито море, каза областният управител Стойко Танков. Снимка Черноморие-бг

До два - три дни морските мини от Одеса могат да са в бургаския залив. Това предположение изказа областният управител на Бургас Стойко Танков. Информацията за мините бе обявена снощи от Министерски съвет. "Взели сме всички мерки да информираме рибарите и лодкостоянките за евентуална опасност от появата на мините. За щастие нямаме кораби в открито море", каза Танков след среща с ръководителите на Морска администрация - Бургас, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Гранична полиция.

Военните имат опит при обезвреждане на мини от Втората световна война и ако се появят мини в бургаския залив, ще се подходи със същия метод за обезвреждането им.

"Ако граждани видят такива мини, да се обядат на 112. От страна на Гранична полиция имат готовност да подадат бърза информация, ако установят мини в акваторията на залива", допълни Стойко Танков. Според него, има съмнение за достоверността на информацията за въпросните мини, които плават от Одеса към нашето Черноморие, тъй като тя е подадена от руския град Сочи.

Не е ясно дали мините са от Втората световна война.