Докладната записка за белия щъркел е на съветници от ГЕРБ. Снимки Лина Главинова

Докладната записка за белия щъркел е на съветници от ГЕРБ. Снимки Лина Главинова

Докладната записка за монтиране на десет метални гнезда за бял щъркел  в Бургас скара общинските съветници на сесията на местния парламент. Според независимият съветник Живко Табаков, колегите му от ГЕРБ, които са вносители на докладната записка, трябва да се занимават с по-сериозните проблеми на Бургас, а не с платформи за гнездене на белия щъркел. След изказването си, Табаков напусна залата и не чу ответните реакции на съветниците от ГЕРБ и бившите си колеги от Реформаторския блок.

Стефан Колев (ГЕРБ), един от вносителите на докладната записка, мотивира необходимостта от поставянето на такива платформи. Георги Дражев обаче се изказа против, защото според него белият щъркел вредял повече, отколкото да носи полза.

Съветниците предпочетоха да дебатират докладната записка, вместо да излязат в обедна почивка и да се включат в отбелязване на Деня на Тракия. В организацията участва и тракийско дружество "Екзарх Антим I", чийто председател е независимят общински съветник Тодор Ангелов.

Предложението за монтиране на метални платформи за белия щъркел е на съветници от ГЕРБ - Тодор Колев, Стефан Колев, Калояна Живкова и председателят на Комисията поопазване на околната среда, земеделие и храни д-р Георги Митев. Вносителите залагат като краен срок на изпълнение 8 април т.г. Докладната записка бе подкрепена с 34 гласа "за".

Галерия