След 9 часа служители на полицията са успели да склонят мъжа да се предаде. Снимка Архив Черноморие-бг

След 9 часа служители на полицията са успели да склонят мъжа да се предаде. Снимка Архив Черноморие-бг

Близо 9 часа е продължила кризисната ситуация с 37-годишен бургазлия, барикадирал се в дома си и заплашил да се самоубие, заради раздяла с приятелката си, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Положителната развръзка настъпила в 09.08 часа тази сутрин благодарение професионализма на служителите от сектор "Лаборатория" към Института по психология на МВР - главен инспектор Яна Узунова и колегата й - Руслан Димитров. В резултат на търпеливите и многочасови разговори с бургазлията, той е убеден да излезе от жилището си в блок 57 в комплекс "Меден рудник" и е задържан от служители на сектор "Специализирани тактически действия" към ОД на МВР - Бургас за срок до 24 часа.

Предстои мъжът да бъде освидетелстван от специалисти от Центъра по психично здраве в Бургас.

Кризисната ситуация започнала в 00.39 часа, когато на тел. 112 е получено съобщение от 37-годишния бургазлия, че има намерение да се самоубие, тъй като приятелката му се разделила с него. Последвали още няколко обаждания от съседи за нарушаване на нощната тишина в района на блок 57 в Меден рудник. Установено е, че мъжът е в неадекватно и агресивно състояние. Той се барикадирал в дома си на третия етаж във вх. 4 и крещейки през терасата, хвърлял различни предмети. Демонстративно бургазлията се блъскал с бутилка от алкохол в главата, разбил я и с парче от нея, опитал да си пререже гърлото. Впоследствие седнал на външното тяло на климатика и заявил, че ще скочи, като единственото му желание било да види бившата си приятелка.

Установено е, че жената отдавна е прекратила отношенията си с него, а спрямо бургазлията е издадена и ограничителна заповед. Това обаче не го отрезвило и той продължавал с опитите да си я върне, задълбочавайки депресионните си състояния. От няколко месеца започнал да приема тежки антидепресанти, които в нощта на 10-ти срещу 11-ти юни смесил с голямо количество алкохол. Това довело до неадекватното му състояние и проявената самоагресия и противоправно поведение.