Водачите са тествани за алкохол и наркотици. Снимка Архив Черноморие-бг

Водачите са тествани за алкохол и наркотици. Снимка Архив Черноморие-бг

Двама пострадаха при катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 22-ри май т.г. около 18.28 ч. на пътя Каблешково - Бургас, км. 62 от село Лъка в посока Бургас. Пр десен завой/, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост лек автомобил "Мерцедес 250 D", с бургаска регистрация, управляван от 24-годишен бургазлия навлиза в лентата за насрещно движение и удряйки се  последователно в лек автомобил "Алфа Ромео", с бургаска регистрация, управляван от 41-годишен мъж от село Гюльовца и в прикаченото към него ремарке, се преобръща. От удара са пострадали водачът на "Мерцедес"-а и неговата 16-годишна спътничка, пътуваща на предната дясна седалка - руска гражданка с дългосрочно пребиваване в Бургас.

Пострадалите са настанени за лечение в бургаска болница със следните наранявания - 24-годишният мъж е в "Реанимация" с фрактура на бедрена кост и множество травми, с опасност за живота, а 16-годишното момиче е настанено в "Неврохирургия" със сътресение на мозъка.

От водача на "Мерцедес"-а е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици. Вторият водач е тестван за алкохол, като дрегера отчел отрицателен резултат.