Седмокласниците ще могат да подредят избраните от тях специалности при подаване на документите. Снимка Лина Главинова

Седмокласниците ще могат да подредят избраните от тях специалности при подаване на документите. Снимка Лина Главинова

Двама седмокласници от Бургас са с по 197 точки от двата изпита по български език и литература и математика. Максималният резултат от двата изпита е общо 200 точки, припомни пред сайт "Черноморие" инж. Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образованието. Тя допълни, че резултатите от приемните изпити за след седми клас за кандидатстване в професионалните и профилирани училища в Бургас и региона тази година е много по-добър от предходната 2018-та години.

На сайта на Министерството на образованието и науката може да се види, че 15 бургаски ученици имат резултати над 191 точки от въшното оценяване. От тя четирима са съответно с по 191 и с по 192 точки, двама с по 193 точки, един с по 194 точки и двама с по 196, и с по 197 точки.

Експерти в продължение на три дни ще бъдат на разположение на родители и настойници на седмокласници, които искат да видят  проверените и оценени изпитни работи по български език и литературата и математика. Това може да стане в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин  Фотинов". Проверката може да стане днес - 28 юни и на 1-ри юли от 09.00 до 17.00 часа и на 2-ри юли от 09.00 до 12.00 часа. От 3-ти до 5-юли бъдещите гимназисти трябва да подадат на електронен носител документи за участие в приема с желаните от тях специалности, припомниха от Регионално управление на образованието.

На изпитите по български език и литература и математика се явиха 3 625 седмокласници от Бургас и региона.