952 са вече случаите регистриран в областта от началото на пандемията до днес. Снимката е илюстративна

952 са вече случаите регистриран в областта от началото на пандемията до днес. Снимката е илюстративна

Двама ученици и един учител са с корона вирусна инфекция в Бургас, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От началото на учебната година в областта под карантина са 133 ученици, 19 души персонал и 16 учители (данните за карантинираните са към 6-ти октомври б.р.). Според данните, 43 образователни структури (училища, детски градини, центрове) са карантинирани в цялата област, от които 37 училища и 6 детски градини.

Според данни на РЗИ, 28 са новите случаи, регистрирани за последното денонощие в област Бургас. Най-много - 13 случаи са установени в община Бургас. Останалите са - 4 в община Айтос, 3 в община Руен, 1 в община Камено, 4 в община Карнобат, 1 в община Сунгурларе, 1 в община Средец, 1 в община Поморие.

От новите заразени двама са приети за лечение в болница, другите са на домашно лечение. Сред тях има и един медик от Бургас. Няма заразен с COVID-19, който да е починал през последните 24 часа. Общият им брой за региона остава засега 15 души.

952 са установените случаи в Бургас и региона от началото на пандемията. Излекуваните вече са 498 души.

Хоспитализирани са 66 пациенти в Инфекциозно отделение на УМБАЛ - Бургас и СБАЛПФЗ - Бургас, във Вътрешно отделение на МБАЛ - Айтос и МБАЛ - Бургасмед. На домашно лечение са 373 лица.