Празникът събра представители на местните институции в болницата. Снимки УМБАЛ

Празникът събра представители на местните институции в болницата. Снимки УМБАЛ

Дядо Коледа и Снежна раздадоха подаръци в бургаската УМБАЛ. Това бе най-радостният ден от годината за най-малките пациенти. Освен надеждата, че скоро ще се приберат вкъщи, те получиха много подаръци на традиционното Коледно тържество, което болницата организира за децата, които се лекуват тук. Те са около 50, настанени най-вече в двете детски отделения.

"Не искаме повече да ви виждаме в болницата, а само по детските площадки и детските градини", пожела на малките пациенти и техните родители кметът Димитър Николов, който лично присъства на тържеството. Поздравления за бързо оздравяване и прибиране у дома поднесоха Севдалина Турманова - зам.-областен управител и изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Тържеството се провежда с подкрепата на Община Бургас и Областна администрация,  в него се включват с подаръци и други дарители и доброволци. Тази година броят им е рекордно голям.

Флаш моб, изпълнен от учениците от Търговската гимназия увлече в танци децата, техните родители и дори и лекарите и медицинските сестри.

Най-обичаните Коледни песни бяха изпълнени от Евгения и Александра - солисти на детски хор "Милка Стоева".

Известният бургаски актьор Стоян Памуков се превъплъти в ролята на Дядо Коледа. Помагаше му Снежанка – Еми, която тази година ще се дипломира като медицинска сестра и в момента е на държавен стаж в болницата.

Двамата раздаваха подаръци и веселиха малчуганите, които един през друг се надпреварваха да се снимат с тях пред елхата.

Галерия