Светещият кораб на Дядо Коледа акостира в двора на детската ясла. Снимки Лина Главинова

Светещият кораб на Дядо Коледа акостира в двора на детската ясла. Снимки Лина Главинова

Дядо Коледа ще дойде първо в детска ясла №1 "Бургаско детство". Той и свитата му ще посетят малчуганите в яслата на 15-и декември. Белобрадият старец вече е напълнил чувала с подаръци за най-малките и ще им ги раздаде на специалното тържество, с което ще го посрещнат децата. Те го очакват с нетърпение, за да му изпеят песнички и да рецитират стихчета, които са научили. Репетициите за Коледния концерт в яслата започнаха още през ноември.

"Празникът ще започне с пресъздаване на обичая коледуване. След това децата от всяка група ще представят музикалната програма, която са подготвили", каза пред "Черноморие" директорът на ясла №1 Антоанета Кисьова. Тя вече е изпратила снимки с коледната украса на сградата за участие в традиционния конкурс "Да украсим Бургас", който Община Бургас организира.

И тази година яслата смайва с оригиналната си украса. "Всяка година тя е различна и е тематична. Сега залагаме на морската тематика", обясни Кисьова. Светещият кораб на Дядо Коледа е акостирал в двора на "Бургаско детство". Стотици лампички и орнаменти красят фасадата и радвам децата, родителите им и бургазлии, които минават покрай яслата.

Галерия