DSC_8734

DSC_8734

Един безумен уикенд безплатно за приятели

"Апостол Караминев". Предпремиерата на пиесата на английския драматург Алън Ейкбърн е на 18-и септември, днес, от 17.00 часа и е само за приятели и фенове на морската Мелпомена, съобщи Борислав Чакринов, директор на ДТ "Адриана Будевска". Със спектакъла стартира и новият театрален сезон на културния институт. "Не веднъж съм правил пиеси в този театър, който живее. Тексът е близък до бургаската публика. В главната роля зрителят ще види Тони Минасян", каза режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски.

В "Един безумен уикенд" играят още - Зорница Ковачева, Невена Цанева, Ива Папазова, Николай Стоименов и Асен Лозанов.DSC_8758 Още пет нови заглавия са включени в афиша на "Адриана Будевска" до края на 2017 г., научи сайт "Черноморие". На 27-и септември публиката ще види "Лъжата" с участие на невероятния тандем Асен Блатечки- Койна Русева. Текат репетициите на пиесата "Лес" на Осровски. Премиерата на сСпектакъла е на 8-и октомври с участието на Руслан Мъйнов и Георги Стайков. Следват "Края на играта" на Самюел Бекет с участието на Стоян Памуков и Юрий Ангелов.

Преди Нова година ще бъде премиерата на "Къщата на спящите красавици" режисирана от Борислав Чакринов. В главните роли се превъплащават Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков. С нова премиера ще бъдат зарадвани и бургаските деца. На сцената на драмата ще се играе пиесата "Страшни смешки, смешки страшни" на Недялко Йорданов под режисурата на Стефан Поляков.

Ръководството на ДТ "Адриана Будевска" продължава традицията в репертоара си да предлага над 20 заглавия. Вече 12-ти сезон се играе с голям спех и зрителски интерес "Омайна нощ". Не спират гастролите на морската трупа в София и страната.