Премиерата на театър Зад канала е на 4-ти октомври в НХК Бургас

Премиерата на театър Зад канала е на 4-ти октомври в НХК Бургас

"Една испанска пиеса" ще има своята премиера на "Порт Прим Арт Фест" на 4-ти октомври 2024 (петък) от 19,30 ч. в НХК Бургас. Спектакълът е на Малък градски театър "Зад канала" по пиесата на Ясина Реза е с режисьор Бина Харалампиева, а в ролите ще видите Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова и Малин Кръстев. 

Отзивите за творбата са блестящи, като сред определенията са суперлативи като "всичко е невероятно изиграно", "двучасов урок по актьорско майсторство", "умението на актьорите е наистина изумително", "няма нито една фалшива нота". Ако това ви звучи добре, побързайте да запазите мястото си за премиерата. Принос за впечатленията от пиесата имат и преводът на Светлана Панчева и музиката на Асен Аврамов.

Сюжетът проследява срещата на професионалния домоуправител Фернан (Владимир Пенев) с дъщерите на годеницата му вдовицата Пилар (Мария Каварджикова), живееща в управлявана от него кооперация. Щерките са актриси, като едната (Василена Атанасова) е успяла кинозвезда, а другата е неврастеничката с неуспешна кариера Аурелия (Светлана Янчева), омъжена за смотания Мариано (Малин Кръстев), търпящ съжителството с нея само благодарение на чашката.

 Очаква ви забавен и забъркан сюжет и няколко нива на театър в театъра, като в определени моменти актьорите излизат от ролите си и говорят - с публиката, с измисления автор на постановката, от която са част, със себе си. Подгответе се за всякакви емоции - от искрен смях до сълзи, през мъчителен копнеж, до задушаващ срам и заповядайте на един пир за ценителите на театралното изкуство и наистина безупречната и блестяща актьорска игра.

Билетите за "Една испанска пиеса" са в продажба на каса "Часовника".

Галерия