На първия етап се ваксинират медиците. Снимка Архив Черноморие-бг

На първия етап се ваксинират медиците. Снимка Архив Черноморие-бг

Едва 22,5% от работещите в сферата на образованието в област Бургас за заявили желание да се ваксинират. Това прави 1356 учители и 390 - непедагогически персонал. Списъците вече са изготвени на базата на подадените първоначално данни от директорите на училищата в Бургас и региона. Цифрата потвърди Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образованието в Бургас.

Имунизацията срещу COVID-19 сред педагозите предстои. Те попадат във втора фаза заедно потребители на социални услуги и служители във ферми за норки. Общият им брой в страната е 112 080 души, от които 80 000 учители, 15 000 домущащи в социални центрове, 80 работещи във ферми за норки.

Забавяне на имунизацията във втория етап в Бургас ще има, заради по-малкия брой доставени от заявените предварително дози на "Пфайзер" с третата пратка, която пристигна вчера в страната. От тях в Бургас дойдоха 1755 дози. С тях обаче ще се довърши имунизацията на медиците в Бургас, Сливен и Ямбол. Това ще доведе до забавяне с около седмица на втория етап на ваксинирането.

Приеха план за ваксиниране, ще бъде доброволно и с писмено съгласие