Премиерата на филма е на 7-ми април в зала Тончо Русев на Културен дом на НХК

Премиерата на филма е на 7-ми април в зала Тончо Русев на Културен дом на НХК

Пламен Димов и Иван Николов, които се превъплъщават в образите на Георги Бенковски и Захари Стоянов в историческия филм "Записки по едно предателство" на Георги Дюлгеров, ще бъдат част от специалните гости на премиерата на филма в Бургас.

Георги Дюлгеров, Владимир Андреев (продуцент), Георги Тодоров - Жози (художник), Стамена Стоева (художник по костюмите) и Кристина Ингилизова (ас.-режисьор) също са официални гости на фестивала.

Прожекцията на филма ще бъде непосредствено след връчването на наградите на 21-вия "София филм фест на брега" - на 7-ми април от 19.00 часа. След нея всички гости ще се качат на сцената за разговор с публиката и за да споделят интересни истории за филма и снимачния процес.

"Записки по едно предателство" е базиран на "Записки по българските въстания" и разказва историята за предателството и смъртта на Георги Бенковски и срещата на Захари Стоянов с дядо Вълю десет години по-късно. Филмът обсъжда темите за прошката, за родната памет, за свободния дух и роба.

Втори режисьор на филма е Антония Милчева, оператор е Веселин Христов, а музиката е на Мира Искърова. В главните роли освен Пламен Димов и Иван Николов са още Ивайло Христов в ролята на дядо Вълю, Цветан Алексиев (отец Кирил), Красимир Доков (Нею) и Джордж Арабаджийски (Стефо Далматинеца).

Билети за филмите от програмата на фестивала могат да се купят на касата в Културен дом НХК всеки делничен ден от 10 до 18 часа. Цената на редовния билет е 10 лева, а с намаление - 5 лева. Продават се и абонаментни карти.

21-вият "София филм фест на брега" ще се проведе от 30-ти март до 7-ми април. Той се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия