С церемония почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Снимки Лина Главинова

С церемония почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Снимки Лина Главинова

Екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" се отзовали на 90 фалшиви сигнали за пожар за една година. За първите девет месеца на годината са станали 2932 произшествия. За сравнение със същия период на миналата година техният брой е бил 2971. Огнеборците са гасили 351 пожара с материални загуби, като общият брой на пожарите до септември т.г. е 1443. Двама души са загинали при пожари, 11 са пострадали, а 43 са били спасени от огнеборците.
"Имаме Център за обучение в село Върли бряг, който е първият по рода си в страната", каза комисар Васил Василев - директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В него лекции изнасят служители на дирекцията. Те учат деца и възрастни как да реагират бедствия.

"Имаме повече коли, отколкото хора", коментира комисар Василев. Средната възраст на огнеборците в дирекцията е 35 години. Нови 16 души започват работа след спечелен конкурс. С това се похвалиха от дирекцията в навечерието на професионалния си празник - 14-ти септември.

Бе почетена и паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Церемонията се състоя пред плочата до сградата на пожарната. В нея участваха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, Виолета Радева - шеф на БЧК - Бургас и други.

По традиция бургаската пожарна отбелязва празника си с демонстрация за жителите на морския град, която ще се провете тази вечер от 18.00 часа пред Пантеона.

Галерия