Дипломатът и представителите на държавната и местна власт дегустираха вино. Снимки Лина Главинова

Дипломатът и представителите на държавната и местна власт дегустираха вино. Снимки Лина Главинова

Еликсирът на Боговете се лее на експозиционен център "Флора" в Бургас. За пети път морският град е домакин на Фестивала на виното. Специално за откриването му дойде и извънредният и пълномощен посланик на Аржентина у нас - Негово превъзходителство Алберто Алфредо Мануел Труеба. Дипломатът заедно с областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас - д-р Лорис Мануелян бехя сред първите, които дегустираха различни марки вина, които се предлагат на изложението.

По време на Фестивала всички любители на виното ще могат да си закупят любимите продукти от щандовете с големи ценови намаления на голяма част от вината.

Освен българските, бургаската публика ще има възможността да дегустира и продуктите от над 35 изби и над 350 вида елитни марки вина от цял свят - Италия, Франция, Аржентина , Австралия, Чили.  

Любителите на вино аксесоари ще могат да си купят ръчно правени стойки за вино, коркови гривни, папионки и други интересни неща.

Фестивалът ще бъде допълнен с участници с ръчно правени бисквити от лимец, сирена с трюфели, трюфели и бонбони с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки.

Цена на билета за вход 10 лева и включва - безплатна дегустация по щандовете плюс подарък стъклена брандирана професионална дегустационна чаша.

Всички посетители които са намерили и носят със себе си нашата специална брошура с намаление на вината ще могат да ползват и допълнителна остъпка 2 лева от цената на входния билет.

Фестивалът на виното продължава до 28-и юли, включително.

Галерия