Турнирът ще се проведе от 6-ти до 13-ти август на парк Езеро

Турнирът ще се проведе от 6-ти до 13-ти август на парк Езеро

Единадесети, традиционен турнир по конен спорт "Купа Бургас" ще се проведе през първата половина на август. Това е най-мащабният комплескс от конни състезания в страната, единственият турнир, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по продължителен от Държавните първенства, Балканиадите и състезанията за Световната купа. В дните от 6-ти до 13- ти август, включително, на конна база на парк "Езеро" в Бургас ще се състезават над осемдесет състезателя от цялата страна и над сто и тридесет коня. Турнирът "Купа Бургас" се организира от община Бургас, Българска федерация по конен спорт, съвместно с клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас.

Във всички дни на провеждане на състезанията програмата е разпределена на два етапа - сутрин от 09.30 ч до 12.30 ч и следобед от 17.30 ч до приключване на последния състезателен етап. Понеделник, сряда, четвъртък и петък (8, 9,10 и 11- ти август) са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезтелни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти август след 17.30 ч.

Кулминацията на "Купа Бургас" е на 12-ти и 13-ти август, петък и събота. В тези дни е планирано от 9.30 ч до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см. След 17.30 ч, в двата дни от състезанията, стартира най-атрактивната част от конните състезания. В състезанията по прескачане, с напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, височината на препядствията ще нараства. Един от най- атрактивните паркури е "Jump&Drive", който е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на "Купа Бургас". В този паркур ще се състезават щафетно автомобилисти и ездачи, като половината от ездачите се очаква да бъдат децата на автомобилистите.