Община Камено пострада сериозно от проливните дъждове. Снимка Архив Черноморие

Община Камено пострада сериозно от проливните дъждове. Снимка Архив Черноморие

EVN ще осигури дейността на абсорбаторите на влага за къщите, пострадали от наводненията в община Камено, както и разходите, свързани с изсушаването на имотите. За целта компанията е в контакт с кмета на Община Камено Жельо Вардунски, с когото се координират и допълнителни действия за възстановяване на пострадалите села като поправка на паднали огради и други, съобщиха от дружеството.

Доброволци от компанията ще се включат и в цялостната дейност по възстановяване на нормалния ритъм на живот в пострадалите села. В компанията още от 2015 г. действа програма за корпоративно доброволчество, в която всеки сътрудник получава подкрепа от компанията при полагане на доброволен труд в полза на обществена кауза. До този момент сътрудниците на EVN са реализирали над 100 доброволчески акции в деветте области на Югоизточна България, подпомагайки десетки местни общности, сдружения, читалища, образователни и социални заведения.     

EVN съдейства на пострадалите села в община Камено още от първите часове на пороите, когато аварийните екипи успяха да възстановят електрозахранването в максимално кратък срок въпреки тежките условия, в които работиха.

Община Камено пострада сериозно от проливните дъждове на 25-и октомври.