Конкурсът е за младежи на възраст между 18 и 29 години

Конкурсът е за младежи на възраст между 18 и 29 години

Идеята за единна общност, която поставя началото на днешния Европейски съюз, възможността да живеем, да работим, да общуваме и да се развиваме свободно, въпроси, свързани с войната и силното желание за дългоочакван мир - това са част от темите, по които можете да изразите мнение и да се включите в конкурса за есе, организиран от евродепутата от БСП Петър Витанов. Участници в него могат да бъдат младежи на възраст между 18 и 29 години. Инициативата има за цел включването на младите хора в усилията на всички ни за разрешаването на обществено значими проблеми.

"През 2021 година приемаме много неща за даденост. Те обаче са резултат от общите усилия на хората в името на една справедлива кауза, в името на вярата, че с общи усилия победата е възможна. Днешната криза не е военна, но отново се сблъскваме с икономическите проблеми, с безработицата, с несигурното бъдеще, с дълбоките социални неравенства, на фона на все по-пагубните промени в климата. Отново имаме нужда да обединим усилията си и да бъдем съпричастни, да застанем зад кауза, която си заслужава", се казва в информацията, съпровождаща регламента на конкурса.

"Ако сте на възраст между 18 и 29 години и вярвате, че можете да променяте света и средата, която ни заобикаля. Ако отделяте от времето си, за да осъществите полезна идея. Ако се стремите да бъдете част от решението на обществено значим проблем, споделете каузата си с нас", призовава организаторът на инициативата.

"Разкажете ни защо Вашата кауза е важна и как я отстоявате, а ние ще се опитаме да помогнем. Ще подкрепим трима от вас с парични награди и ще дадем гласност на идеите, за които се борите", заявява още Петър Витанов.

Предвидените в конкурса награди са 500 лева за първо място, 300 лева за второ и 200 лева за трето. Историята, която участниците разказват, не трябва да съдържа повече от 500 думи. Организаторът очаква текстовете на електронен адрес: [email protected] до 09.06.2021 г.

Отличените есета ще бъдат публикувани на официалната страница на Петър Витанов.