Подготовката за фестивала вече е в разгара си. Снимка Община Бургас

Подготовката за фестивала вече е в разгара си. Снимка Община Бургас

Третото изддание на Фестивала на рибата и виното в Бургас започва след 24 часа. Подготовката на зоната, където ще се проведе той, вече е в разггара си. Зонята е в района до експозиционен център "Флора". Там в продължение на три дни - от 13-ти до 15-ти септември, ще ухае на риба и ще се лее вино.

На едно място ще бъдат подредени кулинарни шатри, а готвачите ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения, приготвяйки рибни специалитети.

По време на фестивала за вашето настроение ще се грижат популярни български изпълнители. На 13-ти септември, петък, музикалната програма е поверена на "Обратен ефект" и бургаската група "Силует". На 14-ти септември, събота, на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета. Последният фестивален ден, 15 септември, неделя, е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители. От сцената на фестивала ще прозвучат част най-обичаните песни на "Тоника СВ" и момчето, което говори с морето - Панайот Панайотов.

Първите два фестивални дни ще приключат и с прожекция на филм, свързан с морето - "Корави старчета" в петък и "Летовници" в събота.

В неделя ще бъде избрана и най-добрата рибена чорба.

Галерия