Отец Севастиян извърши воосвет. Снимки Черноморие-бг

Отец Севастиян извърши воосвет. Снимки Черноморие-бг

С тържествена церемония бе открита третата академична учебна година на филиала на Националната художествена академия в Бургас. Студенти и преподаватели се събраха на открито пред Магазия 1, където се помещават аталиетата и залите за обучения на студентите в Академията. Над 100 вече са тези, които са избрали да получат своето висше образование във филиала на НХА в Бургас.

"Голяма радост е за мен да открия за трети път учебната година в Бургас. Филиалът на Академията вече е част от образователния и културен живот на Бургас", каза в обръщението си ректорът на НХА проф. Георги Янков. Той е и в основата на откриването на филиала в морския град.

"Откриването на филиала преди три години беше едно от най-значимите събития в Бургас. А сега той се превърна в устойчив образователен център", сподели при откриването на академичната учебна година и кметът на Бургас Димитър Николов.

Студенти, преподаватели и гости бяха поздравени и от областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков. На откриването присъстваха и зам.-кметовете в Община Бургас - по образование - Йорданка Ананиева и по култура - Диана Саватева. Водосвет извърши отец Севастиян.

В края на церемонията първокурсниците приети в бакалавърските програми, както и бъдещите магистри по арт терапия получиха студентските си книжки.

Галерия