Филмът Сянката на Караваджо ще бъде показан на 22-и февруари в залата на Културен дом на НХК

Филмът Сянката на Караваджо ще бъде показан на 22-и февруари в залата на Културен дом на НХК

Филмът "Сянката на Караваджо" с режисьор - Микеле Плачидо и продуцент - Федерика Винченти ще зарадва зрителите в Бургас за първи път с прожекция на 22-и февруари от 19.00 часа в Културен дом на НХК. С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм се определя, като европейска суперпродукция.

По сценария са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора Микеле Д’Атаназио, на художника Тонино Дзера, както и на автора на костюмите Карло Поджоли превръща филма в наситен, ярък, цветен шедьовър. В ролите зрителите ще видят Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).

Италия, началото на XVII век. Караваджо не само е един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети. Караваджо е осъден на смърт за убийството на съперник в любовта и е подал молба за помилване. Информиран, че Караваджо рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V нарежда на тайните служби на Ватикана да разследват случая. Тайният служител на папата, известен, като Сянката, започва проучване, което ще му разкрие сблъсъка от пороци и достойнства в личността на гения, чийто живот или смърт са в ръцете му.

Филмът бе показан за първи път през есента на "Киномания" в Националния дворец на културата в София, обиколи с голям успех киносалоните на някои от големите градове в България. За първи път ще бъде показан в Бургас на 22-ри февруари от 19.00 часа в залата на Културен дом на НХК. Билети се продават на каса "Часовника".

Галерия