Книгата е двуезична и ще бъде представена на 13 юни

Книгата е двуезична и ще бъде представена на 13 юни

Георги Бърдаров - авторът на романа "Аз още броя дните", който спечели телевизионния литературен формар "Ръкописа" на БНТ, ще има премиера в Бургас. Тя е планирана за 13 юни от 19.00 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Той ще представи "За петата ракия или колко е хубав животът". Сюжетът разказва за магията на Родопите и човешката топлина на хората, която може да се почувства само там. Това е разказът, който предизвика фурор в интернет пространството през 2013 г. и направи Бърдаров популярен писател. 

Разказът "Дядо" е посветен на всички бежанци, чиито сърца остават разделени между тоя и оня свят, но никога у дома.

Книгата на писателя Георги Бърдаров е двуезична, на български и английски, а като бонус за закупилите книгата има линк към филм-импресия, който е сниман по местата, където се развива действието на разказа "Дядо".

Георги Бърдаров е доцент, д-р в СУ "Св. Климент Охридски", зам.-декан на Геолого-географски факултет и ръководител на катедра "Социално-икономическа география". Специалист по демография и етно-религиозни конфликти. Автор на научната монография "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС". Дългогодишен сценарист на тв шоуто "Стани богат" и предаванията "Столът", "Това го знае всяко хлапе", "Аз обичам България" и др. Създател и ко-водещ на най-успешния курс в България по Презентационно и ораторско майсторство.