Созопол продължава със зимната си подготовка

Созопол продължава със зимната си подготовка

Отборът на "Созопол" ще изиграе седмата си контролна среща от зимната подготовка. Възпитаниците на Маргарит Димов гостуват в град Твърдица, а техен съперник е "Розова долина" - Казанлък. Двубоят е на 4-и февруари, вторник, от 13:00 часа. Живко Димов пропусна последните две контроли заради болки в крака, но вече тренира с отбора и се очаква утре да вземе участие. В последната контрола, "Созопол" направи реми 2:2 с тима на "Миньор" - Раднево, наваксвайки две попадения, а за небесносините се разписа Трайо Грозев от дузпа и от свободен удар в последната минута на мача.

В петата контрола възпитаниците на Маргарит Димов спечелиха с 0:1 далеч от дома в Несебър срещу местния тим с попадение на Ариф Ферадов. Преди това те се наложиха с 1:3 в Добрич срещу лидера в Североизточната Трета лига с две попадения на Кристиян Иванов и едно на Венцислав Гюзелев. В третата проверка "Созопол" стигна до реми - 3:3 с втородивизионния "Нефтохимик" - Бургас, като изоставаше с 0:3 половин час преди края на мача. Бранителят Мурад Ибрахим се разписа на два пъти, а Венци Гюзелев отбеляза четвъртия си гол от четири мача срещу "шейховете" от Бургас. В първите две контроли, небесносините допуснаха две поражения от "Загорец" - Нова Загора с 1:0 и от "Спартак" - Варна с 2:1, като и двете контроли отново бяха далеч от дома, а попаденията паднаха в края на срещите. Срещу соколите отново Венци Гюзелев отбеляза красив гол, а "Созопол" поведе в резултата.

Следващата контрола на морският тим е на 8-и февруари, събота, от 13:00 часа в Свиленград срещу местния тим. Проверката с Ямбол отпадна, а "Созопол" ще играе контрола с юношите на "Нефтохимик U19" на 12-и февруари, като Костадин Джамбазов и ръководството на "Созопол" са се разбрали срещата да се играе на закрита врата, без да се отразява резултата. Двубоят ще е на "Арена Созопол". Последната контролна среща на небесносините ще бъде у дома, а съперник е ОФК "Карнобат". Двубоят е на 15-и февруари, седмица преди началото на първенството в Трета лига, а както знаете "Созопол" приема "Атлетик" - Куклен, в търсене на първата си победа през пролетта в официален мач.