Красимир Мечев (в средата) сключи договор с клуба за следващия футболен сезон. Снимка ПФК Нефтохимик

Красимир Мечев (в средата) сключи договор с клуба за следващия футболен сезон. Снимка ПФК Нефтохимик

Бургаският футболен клуб на "Нефтохимик" има нов старши-треньор, съобщиха от клуба. Красимир Мечев ще води тима сезон 2021/2022. Специалистът за последно бе начело на "Локомотив" - Горна Оряховица във Втора лига, а след като се раздели с клуба известно време прекара в Англия, където работеше към футболна школа с подрастващи.

Новият спонсор на отбора става УФА "Интернационал" ДООЕЛ - мениджърска агенция от Северна Македония със седалище в Скопие. "Спонсорският договор между нас и агенцията вече е подписан и мога да кажа, че "Нефтохимик" го очакват по-добри дни. Всички ние вярваме и се надяваме, че проблемите вече са зад гърба ни, а всеки един футболист от отбора вече ще може да мисли само за представянето си на терена", обяви Анелия Златкова, президент на ПФК "Нефтохимик".

"Работи се усилено по селекцията. Видя се, че "Нефтохимик" в каквото и състояние да е все пак е трамплин за много футболисти. Сами видяхте, че наши играчи отидоха в Еfbet лига. Отборът ни ще бъде все по-атрактивна дестинация за футболистите и си пожелавам добър сезон с добри резултати. Вярвам, че през тази кампания няма да се борим за спасение, както през изминалата. Новият ни партньор видя в наше лице сериозна възможност за съвместни отношения, защото все пак Нефтохимик е име не само в България, а и в Европа. Да не забравяме, че сме отбор от голям град, което също е атрактивно за хората, които помагат на футбола", заяви още Анелия Златкова.