Павилионът Гъбката е емблематичен за Морската градина и Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Павилионът Гъбката е емблематичен за Морската градина и Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Емблематичното бургаска Гъбка може да смени собственика си и мястото си. Договорът за наем на земята, на която е разположен павилиона, изтича.

Заради разгорещилите се страсти в социалните мрежи, от Община Бургас заявихаа, че Гъбка в Морската градина е имало и ще има. Обектът е там от десетилетия. Но той никога не е завеждан документално като общинска собственост. Нещо повече. Именно, за да остане на мястото си, Община Бургас е дала възможност да са наема земята под Гъбката. Въпреки че е на територията на Морската градина. А нея Община Бургас пази строго от автомобили и голям брой заведения.

Наемателите на тази площ са се сменяли през годините, но никой не е посягал на Гъбката.

На 28-ми февруари изтича срокът на разрешителното за стопанисване. Така че на комисията по чл. 56 в Общинския съвет й предстои да реши дали там ще работи същият или нов наемател. Комисията е съставена от общински съветници и общински служители. При хипотезата, че бъде избран нов наемател, а настоящият - Рауф Сабах – реши да премести сегашната Гъбка, в новия договор ще бъде заложено изискване там да бъде поставен обект с абсолютно същия вид и параметри.