Изложбата на проф. Димитър Чолаков е първата, която ще бъде открита в галерията след извънредното положение. Снимка Ани Петрова

Изложбата на проф. Димитър Чолаков е първата, която ще бъде открита в галерията след извънредното положение. Снимка Ани Петрова

Галерия "Бургас" ще отвори врати на 10-ти юни. Тогава в частния арт салон ще бъде подредена изложбата на проф. Димитър Чолаков. Ученикът на акад. Светлин Русев ще покаже живописни платна. "Досега той заедно със своите колеги – ученици на Русев, сред които Владимир Пенев, Ивайло Мирчев направиха обща изложба", припомни Вили Тодорова – уредник на първата частна галерия в морския град.

Датата 10-ти юни за откриването на експозицията е планирана още през януари, преди да бъде обявено извънредното положение относно пандемията с COVID – 19.

Страшната пандемия провали три планувани изложби в галерия "Бургас". Ценителите на изобразителното изкуство се лишиха от възможността да видят експозициите на Мартина Караиванова от Велико Търново, както и на изявените бургаски художници – Лидия Кунева и Роджер Краев. Техните изложби не могат да бъдат включени в списъка на галерията за настоящата година, защото са планирани участия на други художници от Бургас, региона и страната. "За съжаление изявите им ще бъдат прехвърлени за следващата 2021 година", поясни собственикът на галерията Руси Куртлаков.

В залата на галерия "Бургас" все още стоят експонирани творбите от осмо мартенската изложба.