Георги Калоянчев запали коледната елха на Бургас

 

"Много ви благодаря. Бургазлии има по цял свят. Помня, какво ми казваше Петьо Пандира - Калоянчев, заминахте за София и останах само аз и гларусите. Честит празник. Бъдете живи и здрави. Да бъда жив и здрав догодина пак да се видим. До година, до амина", поздрави Калоянчев бургазлии, изпълнили площад "Тройката" за церемонията по запалването на коледната елха.

Бургазлии за празника поздрави и областният управител Константин Гребенаров. Минута по-късно Калоянчев заедно с кмета натиснаха копчето и елхата на "Тройката" грейна в светлини под звуците на "Многая лета" в изпълнение на директора на ОФД Бургас Александър Текелиев, на хора и оркестъра на дружеството, както и хор "Родна песен".

Повече от два часа продължи празничния концерт, чието начало бе сложено с изпълнение на бургаската група "Мери бойс бeнд". На сцената пяха и Албена Вескова, хор "Милка Стоева", вокална група "Студентски гласове". Бургазлии аплодираха и изпълненията на група "Тийн" и танцова формация "Абра-кадабра". Танцьорите от клуба по спортни танци "Бургас 75" обраха аплодисментите с оригиналната си хореография по хитове на Майкъл Джексън. На финала на площада се изви кръшно българско хоро, поведено от танцьорите от професионален ансамбъл "Странджа" с ръководител Марио Егов.

Водещи на музикалния спектакъл бяха актьорът и поет Пейо Пантелеев и актрисата Мария Статулова.